merytours.eu

Ако имате въпроси, обадете се: 0889 022 056

Понеделник, 19 Ноември 2012 21:39

НОВА ГОДИНА В Белград Избрана

Написана от 
Оценете
(0 гласа)

1 ден (29.12.2012): София – Белград – 420 км.
Сутринта в 06:00 часа отпътуване от София – Руски паметник от страната на пощата. Пътуване по маршрут София – Калотина – Пирот – Ниш – Белград. Пристигане следобяд в Белград. Настаняване в хотел PALACE - 4*, перфектно разположен в сърцето на Стария Белград и само на крачка разстояние от: Калемегдан, улица „Княз Михайлова“, площада на Републиката и река Сава. Свободно време за почивка и освежаване за около час. Пешеходна разходка по улица „Княза Михайлова“ – пешеходното ларго на Белград, изпъстрено с много кафенета, магазини, изложби на картини, не липсват и изяви на улични артисти и музиканти. Естествен завършек на улица“Княз Михайлова“ е площад на Републиката. Завръщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

2 ден (30.12.2012) Белград – Сремски Карловци – Нови Сад – Белград – 200 км
Закуска. Свободно време в Белград или по желание и срещу допълнително заплащане целодневна екскурзия до автономна провинция ВОЙВОДИНА с посещение в Сремски Карловци и разходка в Нови Сад. В 09:30 часа отпътуване за Сремски Карловци - исторически град, разположен по склоновете на Фрушка гора, на десния бряг на река Дунав, от всички страни заобиколен от лозя. Сремски Карловци е неразделна част от красив пейзаж и истински пример за хармоничното единство на културно и природно наследство. Сремски Карловци е и резиденция на главата на Православната църква, затова е и още наричан – „Рим на сръбската православна църква“. Дегустация на вина, разходка и продължаване за Нови Сад – столицата на ВОЙВОДИНА. Свободно време за обяд и разходка в приказния център на града. Отпътуване за Белград и попътна панорама към крепостта Петроварадинск, която заради своята монументалност и разположената в подножието й река Дунав е още наричана - „Гибралтар на Дунава“. Вечеря. Нощувка.

 

3 ден (31.12.2012) Белград
Закуска. Сутринта в 09:30 часа панорамна туристическа програма в Белград с местен екскурзовод, включваща: разходка в Дединие – един от най-богатите квартали на Белград, до Къщата на цветята и къщата-музей на Йосип Брос Тито. Продължаване до Катедралния храм ”Св.Сава”, най - големият православен храм на Балканите, чието изграждане започва още през 1894 г. Кратка почивка за посещение на храма. Обиколката продължава с разглеждане на главните забележителности в централната част на града: Площад “Теразие”, Националното събрание (Скупщина), улица “Крал Милан”, Площада на Републиката, Стария и Новия съд, които са двете най-красиви сгради при крепостта „Калемегдан”. Пешеходна разходка в Калемегдан и фотопауза. Програмата завършва с преминаване по Бранковия мост на река Сава, за да достигнем до Нови Белград и Земун – старо римско селище, разположено на мястото, където река Сава се влива в река Дунав. Разходка по крайбрежната алея – място за отдих и спорт на белградчани. Връщане в хотела. Следобед свободно време и подготовка за новогодишния празник.
ПОСРЕЩАНЕ НА НОВАТА 2013 г в ресторант с богато меню и жива музика. Нощувка.

4 ден (01.01.2013) Белград – София
Късна закуска. Свободно време. По традиция 1-ви януари в Белград е „Денят на отвореното сърце”. Провежда се благотворително шествие по улиците "Македонска" и "Светогорска" с много атракции – оркестри, певци, артисти, жонгльори, фолклорни състави. Ще потънете в изключителната празнична атмосфера на един град с традиции. Отпътуване за България. Пристигане късно вечерта.

www.palacehotel.co.rs/home_e.php

 

 

 

Пакетна цена на турист:

 

 

 

ХОТЕЛ

 

Легло в

двойна стая

 

Единична

стая

 

Деца до 08.99 г.

Деца 10 – 12.99 г.

в стая

с 2-ма възрастни

 

PALACE hotel - 4*

 

490 лв.

 

549 лв.

 

215 лв.

 

465 лв.

 

 

 

 

 

 

За туристи, желаещи да пътуват със собствен транспорт – намаление 50 лв. от пакетната цена.

Пакетната цена е в лева и включва:
транспорт с лицензиран за международен туристически превоз автобус
3 нощувки, 3 закуски в хотел PALACE - 4*
2 стандартни вечери без напитки на блок маса
НОВОГОДИШЕН куверт в ресторант с богато меню и жива музика
туристическа програма с местен екскурзовод в Белград – стара и нова част
трансфер за Новогодишната гала вечеря, хотел-ресторант-хотел
екскурзоводско обслужване
медицинска застраховка

Пакетната цена НЕ включва:
екскурзия до ВОЙВОДИНА с Нови Сад и Сремски Карловци (включена дегустация на 3 вида вина и коняк с погача, сирене и вид месо) – 20 евро при минимум 25 туриста

Необходими документи: лична карта или задграничен паспорт, за деца под 18 години, пътуващи само с един родител или без родители се изисква нотариално заверена декларация (оригинал + 1 фотокопие)

няма визови, санитарни или други специфични изисквания за страната

Полезна информация:

Валутeн курс: 1 лев ~ 58 сръбски динара, Часово време: София – 12 ч. Белград – 11 ч.

ВАЖНО! В Република Сърбия може да се заплаща само в сръбски динари

Информация за PALACE HOTEL – 4*

Разположението на хотел Палас – 4* е това, за което мечтае всеки турист – да бъде в сърцето на стария Белград! Само на крачка от хотела е средновековната крепост и парк „Калемегдан“, на точно толкова крачки е и прословутата улица „Княз Михайлова“ – пешеходното ларго на Белград с много магазини, кафенета, изложби, улични артисти и певци. В края на улицата пък е площада на Републиката. От Площада на Републиката започват и улиците „Македонска“ и „Светогорска“, по които на 01 януари преминава благотворителното шествие на традиционния „Ден на отвореното сърце“.

Настаняване в PALACE HOTEL – 4*: хотел Палас е хотел със собствен чар и със свое собствено излъчване Отговаряйки на царственото име основният цвят в хотела е пурпурно червено, което ни посреща от фоайето с уникален интериор и 24 часова рецепция. На всеки етаж от хотела пред асансьора са аранжирани комфортни общи кътове. Общ капацитет на хотела 86 помещения основно реновирани в периода 2008 / 2009 година.

В стаите на PALACE HOTEL – 4*: двойно легло или две отделни легла; зареден мини бар ( заплаща се), телевизор със сателитна телевизия; телефон; баня с вана, сешоар, биде и тоалетна.

Заведения за хранене и развлечения: два ресторанта: класически и панорамен ресторант, лоби бар, банкетна зала и телевизионна зала. Интернет връзка на територията на целия хотел.


Полезна информация за автономна провинция Войводина, Сремски Карловци и Нови Сад:

ВОЙВОДИНА е област в Северна Сърбия с център Нови Сад. Намира се в Панонската низина и има площ от 21 500 км², с население малко повече от два милиона души, което е етнически разнородно, като над 25 различни групи съставляват около една трета от него. Във Войводина има шест официални езика.
Войводина е съставена от три исторически региона - Банат, Бачка и Срем. Главен град на автономната област е Нови Сад.

НОВИ САД е столица на Войводина и със своите почти половин милион жители е втори по големина град в Сърбия. Историята на града започва още в бронзовата епоха. Първобитни селища се зараждат на десния бряг на Дунав, на територията на днешния Петроварадин. Статутът на свободен град в кралството пък му дава царица Мария Тереза през 17в. И това допринася за необичаен развой на културни, просветни и художествени дейности. В същия век отваря първата печатница, заедно с модерна книжарница и гимназия. По същото време тръгва модерното литературно списание „Летопис Матице Српске”. В следващия 18 в. Нови Сад се сдобива и със своя Сръбски народен театър. Именно заради приноса към културното развитие на Сърбия – Нови Сад е още наричан – сръбската Атина.

Площад Слободе (Площадът на свободата), централният площад в сърцето на града е разпознаваем по неоготическата римокатолическа катедрала, носеща името на Мария. За изграждането и в края на 19в. много известни новосадци дават своя принос, а гробове на заслужили аристократични семейства стоят и днес в този храм. На площада се намира и статуята на Светозар Милетич (1826-1901г.), изработена от Иван Мештрович през 1939г. в чест на един от най-перспективните политици на 19в. Точно зад катедралата е разположена великолепната сграда на Градската община – неоренесансова постройка, копие на сградата на Градската община в австрийския град Грац. На „Змай Йовина” улица, която днес е препълнена с чудесни места за отмора, се намира Владичанският дворец, проектиран в еклектична смес от стилове. Зад него, в самото начало на Пашичева улица се намира и сръбската съборна църква, в чиято порта се намира заветен кръст от червен мрамор.

Петроварадинската крепост е най-атрактивният паметник на културата и историята на града. Австрийците са я изградили като военно укрепление, за да подсилят отбраната на града. Необичайната си извисеност над реката, Петроварадинската крепост дължи на високата скала, която се издига над Дунав. С четири етажа под земята, 16.5 километра подземни галерии, сводове и куполи, около 12000 бойници и 13 порти, е наречена Гибралтар на Дунава.

СРЕМСКИ КАРЛОВЦИ е един от най-важните духовни и културни градове на Сърбия, отстои само на 70 км. от столицата на Сърбия – Белград, а разположението му на десния бряг на река Дунав и по склоновете на Националния парк Фрушка гора, сред масиви от лозя допринася за хармонично единство на културно и природно наследство.
От 1713 година, това място е било седалището на сръбските архиепископи, така че не се изненадвайте, ако сред морето от туристи от различни страни, забележите и черните дрехи на православни свещеници, дошли да посетят Патриаршията, която днес е седалище на Епископа на Срем. Заради намиращата се тук Патриаршия, Сремски Карловци е още наричан – „Рим на сръбската православна църква“.
Сремски Карловци е известен и с подписаният тук Карловацки мирен договор през 1699 между турци, поляци, венецианци и австрийци. Мястото е увековечено с изграждането на кръгла сграда наречена – Параклис на мира, която е била с 4 входа и 4 врати, по една за всяка от преговарящите страни.
Сремски Карловци е също така известен и със своя принос към учебниците по история. През 1761 година Паисий Хилендарски преди да се отправи към Света Гора, също посещава този известен православен център, за да проучи още източници за историята на българите и открива ценни факти в трудовете на Мавро Орбини.
Сремски Карловци е особено известен и с добрите си вина и мед ( дегустация на три вина и коняк с хапки: погача, сирене и вид месо се включва в екскурзията)
Града се слави и с местния десерт „kuglof“ (вид пай плодов или с други подправки), с традиционни сувенири приготвени от керамика, бродерии и др.


Информация за забележителностите на Белград:

Църквата Свети Сава е най-големият православен храм на Балканите, катедралата на сръбската Православна църква. Тя е повлияна от храма Света София в Истанбул и е неотменима част от съвременния облик на Белград и една от главните забележителности на сръбската столица. Изграждането й започва едва през 1894г и през всички предстоящи години поема безброй промени в архитектурен план. Този храм – паметник е осветен едва през 1984г. от патриарх Герман и през 2004 г. се приключва с външната облицовка и акцентира на всичките 18 позлатени кръста украсяващи Св. Сава. Интериорът все още е в процес на довършване. В близост до църквата Св. Сава се намират Народната библиотека и паметника на Караджордже, водач на сърбите във възстанието им срещу Османската империя на началото на 19 век.

Ташмайдан и църквата Св. Марко: след 3-то възстание ръководено от Милош Обренович започва изграждането на Белград, което е съсредоточено около Белградската крепост. Така в Ташмайдан е преместено гробището на града. С течение на изминаващите години, градът се разраства и гробището се оказва в неговите територии. Затова през 1927 г. на мястото му е създаден парк и е изградена църквата Св. Марко. В южната част на църквата Свети Марко се намира саркофага с тленните останки на Стефан Душан – сръбски крал, един от великите владатели по времето на който сръбската династия е с големи териториални придобивки.

Белградската крепост или Калемегдан е укрепление, изградено да защити на средновековен Белград. За строителството на крепостта е използван бял камък, което е и причина за наименованието на сръбската столица – Белград. Турците наричат крепостта – Калемегдан и я изполват за седалище на османския гарнизон. Самата крепост е построена на десния бряг на река Сава и при вливането й в река Дунав. Гледката, която се открива от този парк е впечатляваща.

„Скадарлия” и „ Княза Михайлова”- Не пропускайте да посетите и бохемската улица „ Скадарлия „. Вървейки по нея се усеща духа на всички велики сръбски поети, философи и художници от миналото. Цялата улица е пълна със заведения - жива музика, лукс по белградски и разбира се на места и по високи цени. “Княза Михайлова„ е пешеходното ларго на града. На тази централна улица са разположени много магазини, красиви книжарници и заведения.

Допълнителна информация

 • Дата на пътуване: Петък, 02 Декември 2022
Прочетена 10739 пъти Последно променена в Понеделник, 19 Ноември 2012 22:10
Mario

Libero tellus sit ipsum ante eu Curabitur nibh Sed Pellentesque nisl. Nibh quis laoreet mauris mi est quis nibh porttitor.

1241 коментара

 • Връзка на коментара aquarium guide Петък, 02 Декември 2022 16:15 публикуван от aquarium guide

  I think this is among the most vital information for me.
  And i'm glad reading your article. But should remark on few general things,
  The website style is perfect, the articles is really excellent : D.
  Good job, cheers

 • Връзка на коментара payday loan Петък, 02 Декември 2022 15:51 публикуван от payday loan

  payday loan

 • Връзка на коментара fish Петък, 02 Декември 2022 15:34 публикуван от fish

  First off I would like to say fantastic blog! I had a quick question in which I'd like to ask if you don't mind.
  I was curious to find out how you center yourself and clear
  your thoughts prior to writing. I have had difficulty clearing my
  mind in getting my ideas out. I truly do enjoy writing but it
  just seems like the first 10 to 15 minutes tend to be lost simply just trying to figure out how to begin. Any
  suggestions or hints? Thanks!

 • Връзка на коментара aquarium Петък, 02 Декември 2022 15:28 публикуван от aquarium

  Hello there! Do you know if they make any plugins to protect against hackers?
  I'm kinda paranoid about losing everything I've worked hard
  on. Any recommendations?

 • Връзка на коментара ucuz korsan taksi Петък, 02 Декември 2022 15:18 публикуван от ucuz korsan taksi

  I go to see day-to-day some sites and sites to read articles
  or reviews, except this webpage provides feature based content.

 • Връзка на коментара Olga Петък, 02 Декември 2022 15:04 публикуван от Olga

  This is very interesting, You're a very skilled blogger.
  I have joined your feed and look forward to seeking more of your wonderful post.
  Also, I have shared your website in my social networks!

 • Връзка на коментара emergency opening Петък, 02 Декември 2022 14:25 публикуван от emergency opening

  Simply desire to say your article is as amazing.
  The clarity in your post is just nice and i can assume you are an expert on this
  subject. Well with your permission allow me to grab your RSS feed
  to keep up to date with forthcoming post. Thanks a million and
  please keep up the rewarding work.

 • Връзка на коментара Locksmith West Town IL Петък, 02 Декември 2022 14:14 публикуван от Locksmith West Town IL

  Just want to say your article is as amazing. The clearness on your post is just spectacular
  and that i could suppose you're a professional in this subject.

  Well with your permission allow me to snatch your feed to keep
  updated with forthcoming post. Thanks one million and
  please carry on the rewarding work.

 • Връзка на коментара เทียบ ipad pro ทุกสเปค Петък, 02 Декември 2022 14:07 публикуван от เทียบ ipad pro ทุกสเปค

  Hmm it looks like your website ate my first comment (it was extremely long) so I
  guess I'll just sum it up what I submitted and say, I'm thoroughly enjoying your blog.

  I as well am an aspiring blog blogger but I'm still new to the whole thing.

  Do you have any helpful hints for beginner blog writers?
  I'd definitely appreciate it.

 • Връзка на коментара Echemi chemical manufacturer Петък, 02 Декември 2022 13:57 публикуван от Echemi chemical manufacturer

  Hello there, I found your website by the use of Google whilst looking for a related matter, your website got here
  up, it seems great. I have bookmarked it in my google bookmarks.

  Hello there, simply was alert to your weblog via Google, and located that it's truly informative.
  I am going to be careful for brussels. I'll appreciate in the event you continue this in future.
  Many people can be benefited from your writing. Cheers!

Оставете коментар

Make sure you enter the (*) required information where indicated.Basic HTML code is allowed.